Младежкият дом в Монтана организира работилница по грънчарство

Младежкият дом в Монтана организира работилница по грънчарство Младежки дом-Монтана организира работилница по грънчарство.
На 12 октомври, от 10 до 12 часа и следобед от 14 до 16 часа, ще може да се запознаете с древната техника за изработване на съдове на ръка. Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията. Под вещото ръководство на художничката на Младежкия дом ще може да се докоснете до изяществото на древния занаят и да се опитате сами да сътворите красива купичка, чинийка или друг предмет. Оказва се, че Румяна Белчева освен майстор в приложните изкуства, умело върти и грънчарското колело.
Те са предоставени на Младежкия дом за безвъзмездно ползване от Сдружение „Младежки порив за бъдещето“ и са част от проект „ЗАНАЯТ ГРЪНЧАРСТВО ЗА ВСИЧКИ”, изпълняван от сдружението с председател Тодор Тодоров и финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Сърбия. Основното им местонахождение е в грънчарското студио в село Бързия. Ако желаете да разгърнете своя потенциал и грънчарски умения, може да го направите и след 12 октомври в китното берковско селo.
Допълнителна информация за това как и кога да посетите студиото в Бързия може да получите на телефон 0884 227 012, e-mail: [email protected] и на уеб страницата на проекта: http://www.youth-crafts-folk.org/
06.10.2022, 14:31 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha