След грабеж и побой в хижа край Своге: Двама полицаи са наказани дисциплинарно

След грабеж и побой в хижа край Своге: Двама полицаи са наказани дисциплинарно С оглед изясняване на всички факти и обстоятелства по постъпил сигнал за инцидент в хижа, със своя заповед директорът на ОД на МВ-София ст. комисар Живко Коцев назначи комисия за извършване на дисциплинарна проверка, която да изясни действията на полицейските служители по получаването и отработването на сигнала, съобщиха от МВР.
След приключването ѝ са събрани достатъчно данни за допуснати нарушения на двама служители при изпълнението на служебните задължения. Във връзка с това са им наложени дисциплинарни наказания.
Припомняме, че на 2 октомври в Районно управление-Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за възникнало пререкание между собствениците на хижа в Стара планина и група хора.
Съобщено е било, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото. Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата.
В хода на проведените оперативно-издирвателни и разследването са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка.
Установени са автомобилите, както и всички хора, присъствали по време на инцидента. Трима от тях са задържани за срок до 24 часа. Установени и разпитани са множество свидетели.
Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.
06.10.2022, 12:30 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha