Лекар изброи какво трябва да има в аптечката наесен

Лекар изброи какво трябва да има в аптечката наесен Във всеки дом трябва да има комплект за първа помощ, който да се използва при непредвидени заболявания. В повечето случаи хората държат в него лекарства като аналгин, парацетамол, нещо за гадене, а освен това и пособия при нараняване - лепенки, памук, бинт, йод, спирт, кислородна вода.
Лекарят Людмила Лапа обаче казва, че през есента трябва да допълним съдържанието на аптечката. Тя изброи какви лекарства още трябва да има в комплекта за първа помощ. Те ще помогнат за нормализиране на благосъстоянието в случай на заболяване.
През есента на първо място е необходима морска сол. Баните с нея ще помогнат за затопляне на мокри крака или облекчаване на болките. За един-два литра вода е необходима една супена лъжица сол, каза лекарят.
В дома ви също трябва да има спрейове, които имат антипиретични, противовъзпалителни и аналгетични ефекти. Те трябва да се приемат при настинки, хрема и главоболие.
Освен това трябва да имате под ръка сорбент като активен въглен. При висока температура от 38-39 градуса помага за премахване на интоксикацията в организма.
При настинка също не трябва да забравяте за топли напитки, които може да се направят от всяко сладко. Полезни са още липовият чай и джинджифилът с лимон. Ако след 2-3 дни състоянието не се подобри, тогава е по-добре да се обадите на лекар.
Лекари обясниха и как да определите "на око", че дадено лекарство е развалено. Медикаментите с изтекъл срок на годност могат сериозно да навредят на вашето здраве. Необходимо е да се обърне внимание на датата на производство на лекарството, когато го приемате.
Ако по някаква причина етикетът на лекарството не се вижда, тогава лекарите препоръчват внимателно да прегледате таблетките. Ако лекарството се произвежда в капсули, тогава тяхната обвивка се разпада с течение на времето. В резултат те стават меки и лепкави.
06.10.2022, 16:42 часа
1358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha