РИОСВ-Монтана търси експерт по околната среда

РИОСВ-Монтана търси експерт по околната среда Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана обяви конкурс за главен експерт. Вакантната позиция е в дирекция "Контролна и превантивна дейност", направление "Биологично разнообразие, защитени територии и зони".
Бъдещият служител трябва да прилага нормативната уредба в областта на околната среда. В задачите му влиза също така опазването и устойчивото ползване на защитените територии и обектите от Националната екологична мрежа, в т. ч и на природните ландшафти, както и екологосъобразното ползване на горските екосистеми за териториалния обхват на инспекцията, в който влизат областите Видин и Монтана. Освен това той трябва да обслужва физически и юридически лица, да обработва жалби и сигнали и др.
Изискваната минимална степен на завършено образование е бакалавър, като мераклиите за поста трябва да имат и поне 2 години опит. Нужно е те да могат да ползват специализирани информационни системи в областта на околната среда.
Заплатата за длъжността стартира от 720 лева, като размерът на възнаграждението се определя в зависимост от квалификацията и професионалния опит на кандидата, съгласно нормативните актове.
Конкурсът за заемане на длъжността се провежда по следния начин: I-ви етап - подбор по документи; II-ри етап - решаване на тест, включващ въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията и с професионалната област на длъжността; III-ти етап - интервю с кандидатите, успешно преминали изпитния тест.
Крайният срок за кандидатстване е 13 октомври. 
 
06.10.2022, 16:53 часа
1649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha