Липса на магистри и нерентабилност - основните проблеми на аптеките в Монтанско

Липса на магистри и нерентабилност - основните проблеми на аптеките в Монтанско Областният управител на Монтана Валери Димитров свика заседание на комисията за изготвяне на аптечна карта за област Монтана. 
В заседанието взеха участие представители на Регионалната здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Регионалната фармацевтична колегия-Монтана, Национална пациентска организация и представители на общините.
Задачата на комисията е да разгледа наличната информация във връзка с  необходимостта от изготвяне на Областна аптечна карта в съответствие с утвърдената от Министерството на здравеопазването методика. 
В хода на разискванията се откроиха проблемите при снабдяване на населението на областта с лекарствени средства: липса на магистър-фармацевти, проблем с фирми, осигуряващи транспортни връзки между общините и малките населени места, както и липса на желание за откриване на аптеки в по-отдалечените места, поради нерентабилност. 
Комисията взе решение в срок до 18 октомври всички страни, определени да участват в изготвянето на картата, да предоставят необходимата информация  до РЗИ. 
След тази дата, комисията ще проведе ново заседание като ще разгледа предоставените данни и изготви свой доклад и предложение до Министерството на здравеопазването. 
07.10.2022, 11:45 часа
528 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha