Борисов за ПП: Не предлагаме коалиция, не са ни разбрали или се правят

Борисов за ПП: Не предлагаме коалиция, не са ни разбрали или се правят Надявам се, че разумът ще надделее. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като стана ясно, че „Продължаваме Промяната” няма да разговаря с партията му за съставяне на правителство.
„От всичко, което сътвориха, това им е най-добрият вариант. И абсолютно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се правят, че не са. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме, каквато и да е форма на общуване, извън полезното за държавата”, добави той за ПП. 
Борисов подчерта, че не е искал предсрочни избори. „Коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. ГЕРБ е упражнил парламентарното си право на опозиция да покаже, че не подкрепя такива хора. И правителството им падна”, уточни още лидерът на ГЕРБ.
Лидерът на ГЕРБ смята, че има теми, по които контактните групи могат да постигнат решение. „Ако ние влезем така разделени в парламента, как ще приемаме бюджет. Асен Василев ще си говори за увеличение на всичко, без да има финансова възможност. Или ние ще подкрепяме така бюджети, докато счупим държавата”, каза още Борисов.
Относно коалиция с ДПС, той каза: „Движението е партия, която ще подкрепи всички неща, които изброиха днес ПП. Те са и за хората, и за НАТО, и за ЕС. Като ги подкрепи, това коалиция ли ще бъде? Аз коалиция съм заявил, че се прави само със сестрински партии - от евроатлантическия блок”, подчерта той.
07.10.2022, 14:55 часа
635 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha