Писателят Йордан Славейков представя сборника си с разкази „Празнично семейство“ във Враца

Писателят Йордан Славейков представя сборника си с разкази „Празнично семейство“ във Враца Библиотеката при Читалище „Развитие - 1869“ Враца и Издателска Къща „Жанет 45“ представят писателя Йордан Славейков и сборника с разкази „Празнично семейство“. 
Срещата ще се състои на 13 октомври от 17.30 часа в читалнята на библиотеката.
„Тези разкази на Йордан Славейков са изпълнени с друга форма на любовен копнеж – копнежа на живия по мъртвия, копнеж, който не може да бъде осъществен и затова може да продължи до безкрай. Тяхната обща тема е сблъсъкът със смъртта в състояние на силна любов. Или не сблъсъкът, а онова състояние на живия, в което той започва да опознава новозародилия се копнеж по завинаги недостъпния друг", коментира Зорница Христова - българска преводачка от английски език, журналистка и авторка на детски книги
Йордан Славейков е роден и завършил средното си образование във Враца. Той е театрален режисьор, драматург, сценарист, преподавател, писател. От 2007 до 2011 година е щатен режисьор в Драматично-кукления театър - Враца. Дипломният му спектакъл „Оскар и розовата дама“ носи на театъра номинации за националните театрални награди „Икар“ и „Аскеер“ в категориите „Дебют“ и „Водеща женска роля“. 
Първият роман на писателя „Последна стъпка“ е отличен с голямата награда на Националния литературен конкурс „Южна пролет“, 2016 в Хасково. Получава и наградата „Дъбът на Пенчо“, връчвана от проф. Светлозар Игов. Сборникът с разкази „Празнично семейство“ вече е преведен на английски език. Йордан Славейков е представляван от литературна агенция „Sofia Literary Agency“ . 
Това е първата среща на автора с читатели във Враца.

 
07.10.2022, 16:22 часа
624 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha