Дълголетници се включиха в народните борби на събора в Селановци /снимки/

Дълголетници се включиха в народните борби на събора в Селановци /снимки/ Дълголетници се включиха в народните борби на събора в Селановци, научи агенция BulNews. Известната селановска школа повече от половин век ражда шампиони.
В съботния ден в парка до читалището се събраха стотици любители на този български спорт, сред които и кметът Росица Койнова.
В надпреварата се включиха борци от Селановци, Оряхово, Кнежа, Ботевград, Шумен, Русе и Бяла Слатина. Победител стана Айли Кудрет от Русе. Втори Танер Танеров от Шумен и трети се нареди Мирослав Емилов от Оряхово. Кулминация на преборванията бе символичната среща между старейшините на борбата - Благой Данов и Иван Спасов, при която Спасов вдигна ръката за победител на приятеля си Данов. Жест към оряховчанина Мирослав Емилов направи шампионът Айли Кудрет, като му преотстъпи голямата награда - овен. Аплодисменти имаше и Сашо Петков Илиев, който сложи край на треньорската си кариера. Познат като борец и футболист, той продължава като треньор по борба.
Под негово ръководство са се “родили” Цветелин Ангелов и Альоша Илиев - многократни републикански шампиони във всички възрастови групи и втори на Европейско първенство по борба за момчета, както и републиканските шампиони Алберт Ангелов, Зарко Илиев, Цветомир Велев и Лъчезар Бунов.
20.10.2022, 13:30 часа
1214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha