Лош късмет! Спряха 2 пъти за ден дрогиран столичанин в Монтанско, намериха метадон и марихуана колата му

Лош късмет! Спряха 2 пъти за ден дрогиран столичанин в Монтанско, намериха метадон и марихуана колата му Спряха 2 пъти за ден дрогиран столичанин в Монтанско, намериха много наркотици в колата му, научи BulNews.
Случката е от 28 октомври. Около 12.45 часа до завода за минерална вода на ул. "Петроханска" служители на районното управление в Берковица спрели за проверка лек автомобил "Пежо 206" със софийска регистрация. Колата била управлявана от 24-годишен столичанин.
При извършената проверка 27-годишен пътник от Вълчедръм слязъл от возилото и изхвърлил полиетиленов плик, съдържащ други 3 плика. В 2 от тях са установени 12.75 грама жълто прахообразно вещество, а в 3-ия – 53.04 грама марихуана.
От лекия автомобил са иззети полиетиленов плик, съдържащ жълто прахообразно вещество, електронна везна с остатъци върху нея от жълто прахообразно вещество и угарка от саморъчно свита цигара, които реагирали при полеви тест на метадон, барбитурат/кетамин. Водачът и пътникът не са задържани в районното управление на Берковица поради здравословни причини.
Същия ден около 14.21 часа 24-годишният водач на лек автомобил "Пежо 206" отново е спрян за полицейска проверка на ул. „Петроханска“№2 в село Бързия. Проба с дръг тест отчела, че управлява колата под въздействието на амфетамин. На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата.
По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3, ал. 1 и по чл. 343 б, ал. 3 от НК. 

*Снимката е илюстративна
31.10.2022, 15:01 часа
2427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha