РУО-Монтана отправи редица искания за безопасност около училища в региона

РУО-Монтана отправи редица искания за безопасност около училища в региона Регионалното управление по образование в Монтана отправи редица искания за осигуряване на безопасни условия за децата около училища в региона. Това стана на редовното заседание на областната комисия  по безопасност на движението по пътищата, което се проведе вчера под председателството на зам.-губернатора Кирил Делев. В заседанието  участие  взеха представители  на общините в областта, ОДМВР, РДПБЗН БЧК, РУО, представител на  браншовата организация на инструкторите, СБА, РЗИ и Окръжна прокуратура, както и  представители на Дирекция „АКРРДС“ към Областната администрация Монтана.
Поискано бе улиците около Трето и Четвърто ОУ в Монтана да бъдат направени еднопосочни. От управлението по образование настояха още зa oбезопасяване улицата пред ФСПГ и ПГЛП в Монтана, като бъдат поставени метални ограждения на тротоара пред главния вход. Друго искане е да се ограничи скоростта по ремонтираната ул. „Индустриална“, посредством повдигната пешеходна пътека, тъй като трафикът е интензивен и от там пресича основния поток ученици. От РУО поискаха също светофарът на бул. „Ал. Стамболийски“ и бул. „Христо Ботев“ да бъде включен в работен режим в периода, когато учениците се придвижват към училище.
Отправени бяха искания и от учебни заведения извън областния град. На заседанието стана ясно още, че средното училище в село Якимово има нужда от два броя знаци за ограничаване на скоростта. Четвърто ОУ в Берковица пък алармира за лошо състояние на улиците наоколо и липса на изкуствени неравности пред входа на школото.
На срещата вниманието на експертите бе насочено още към проблем пред детска градина „Слънчице“ в Монтана. След ремонт на пътя там са се образували дълбоки дупки на асфалта.
18.11.2022, 13:47 часа
729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha