Бедствие в Северна Албания: Над 480 домакинства са под вода в Шкодра

Бедствие в Северна Албания: Над 480 домакинства са под вода в Шкодра Над 480 домакинства са под вода в северноалбанския град Шкодра, съобщи в интервю за Евронюз Албания заместник-кметът на града Тонин Дедай.
Дедай съобщи, че досега са били евакуирани 30 семейства, а общо 482 семейства са засегнати от наводненията, като евакуираните се настаняват в общежитията на университета в Шкодра.
Заместник-кметът на Шкодра каза пред Евронюз Албания, че ситуацията с наводненията в Шкодра остава проблематична, въпреки че интензивността на дъждовете е намаляла.
Придошлите реки са срутили стълбовете на стария мост в Шкодра, които от своя страна са повредили основите на новия мост, по който се влиза в Шкодра, информира репортер на същата медия. Движението около новия мост временно е спряно, входът към града е блокиран и за влизане в него се използва старият път. 
По-рано днес бяха открити телата на баща и син, които вчера бяха отнесени с автомобила си от придошлите води на река заради проливните дъждове Северна Албания, съобщи Евронюз Албания.
21.11.2022, 15:44 часа
316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha