ЕК позволи Германия да раздаде помощ от 45 млрд. евро на бизнеса

ЕК позволи Германия да раздаде помощ от 45 млрд. евро на бизнеса Германия може да предостави финансова помощ на обща стойност около 45 милиарда евро на компаниите, чиято дейност е пострадала заради руската инвазия в Украйна, реши Европейската комисия, цитирана от ДПА, съобщи БТА. 
При изготвянето на решението са проучени конкретно поправките в германските мерки в отговор на войната и негативните последици от нея в Европа.
Фирмите ще могат да получават пари по плана до 31 декември 2023 г. В предишния му вариант се предвиждаше срокът на помощта да бъде до края на тази година. Освен това в осъвременения си вид планът предвижда таванът на помощта, който да може да получава конкретна компания, да бъде 2 милиона евро, а не както преди това 500 000 евро.
Бизнесът по целия свят изпитва трудности заради високите цени на енергията и нарушените вериги на доставки, два проблема, свързани с руската инвазия в Украйна и последвалите санкции срещу Москва. Парите, които ще бъдат на разположение на германските компании, ще могат да бъдат получавани като заеми и безвъзмездни средства (грантове).
23.11.2022, 12:14 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha