Кметът Калин Каменов откри нов завод във Враца /снимки/

Кметът Калин Каменов откри нов завод във Враца /снимки/ С официална церемония „Теклас – България“ откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца.
Лентата прерязаха кметът Калин Каменов и генералният директор на компанията Неби Анъл.
„Благодарение на съвместните ни усилия с Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции и „Теклас – България“, тази инвестиция се случи изключително бързо. Благодаря за това, че сте коректен партньор и днес тук работят служители от четири общини. Вярвам в капацитета на региона и се надявам все повече хора от Северозападна България и област Враца да намерят добре платени и качествени работни места и да създават своите семейства във Враца“, заяви кметът Калин Каменов. 
Генералният директор на „Теклас – България“ Неби Анъл представи дейността на компанията и нейните партньори в автомобилостроенето.
„Към момента изнасяме 100% от нашата продукция в целия свят, като износът ни за всяка година е на стойност около 500 млн. лв. Инвестициите ни в България са на стойност около 190 млн. лв., като една от най-важните е научно-изследователския център. Това за нас не е един голям актив, а една инвестиция за цяла България “, обяви Неби Анъл.
Приветствие към гостите и домакините отправи и посланикът на Република Турция Н.пр.Айлин Секизкьок, която заяви, че доверието към България като един от важните икономически партньори се увеличава. На официалното откриване присъстваха също Александър Пулев -служебен министър на иновациите и растежа, областните управители на Враца и Кърджали Георги Митов и Даниел Делчев и председателят на Общински съвет Владимир Христов, общински съветници, представители на бизнеса, институции, организации и граждани. По време на събитието бе представено изложение на изделията, които компанията произвежда във Враца, а в обиколка на завода бяха разгледани автоматизираните линии и новоизграденият роботизиран склад.
24.11.2022, 15:18 часа
2969 1
Коментари

браво бузов!!!

24.11.2022, 15:51 часа
за мунчо нищо не пишеш, ама се кипри отзад...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha