Диетолог посочи необичайни продукти, които повишават нивата на кръвната захар

Диетолог посочи необичайни продукти, които повишават нивата на кръвната захар Много хора трудно могат да си представят живота си без сладко. Проучванията показват, че захарта е вредна за човешкото здраве и злоупотребата с нея води до затлъстяване, сърдечни заболявания, диабет и дори рак. Диетологът Букет Ерташ Сефер разкрива храните, за които не предполагате, че съдържат захар.
Лекарят съветва да промените диетата си и да ограничите приема на захар, за да избегнете здравословни проблеми. Продуктите, които съдържат царевичен сироп, са особено опасни поради високото съдържанието на захар. Някои храни имат скрита захар, така че е важно да прочетете съставките на етикета. Различните сосове също съдържат много захар. Ако често купувате сос за барбекю вероятно знаете, че една от съставките може да бъде захар, мед или меласа.
В готовите сосове от нар и лимон има също захар. По-добре заменете лимоновия сос с резен лимон.
Кетчупът е един от най-често консумирани сосове, но и с най-много съдържание на добавена захар. По-добре е да го замените с домашен доматен сос. Захар има и в мюслите. Така че е най-добре да си изпечете сами овесените ядки.
30.11.2022, 13:30 часа
507 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha