Проф. Михаил Константинов: Безотговорни политици от всички направления сринаха доверието в изборния процес

Проф. Михаил Константинов: Безотговорни политици от всички направления сринаха доверието в изборния процес Много съжалявам, че докато 30 години ние създавахме доверие в изборния процес, сега безотговорни политици от всички направления сринаха това доверие и аз не виждам как то ще бъде възстановено. Това каза в предаването "Това е България" по Радио "Фокус" проф. Михаил Константинов, експерт по избори, дългогодишен член на ЦИК.
"Ние в България много успешно сме се разделили на две почти равни части - едните са против машините категорично, другите категорично против хартията. Не виждам как ще угодим на всичките", смята той.
По думите му е факт, че машините свалиха избирателната активност. Проф. Константинов обърна внимание, че на изборите с пълно машинно гласуване за секциите над 300 избиратели и трите пъти със 600 хил. избиратели по-малко, отколкото април миналата година.
"Огромна е вината на българските политици, че допуснаха в такова дередже да докараме българската изборна система. Българската изборна система твърдя, че като отчитане е най-подробната и най-съвършената в света. Няма друга такава система", изтъкна експертът.
30.11.2022, 09:37 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha