Над 1 800 младежи от Северозапада нито учат, нито работят

Над 1 800 младежи от Северозапада нито учат, нито работят Над 1 800 са младежите до 29 години в трите северозападни области Видин, Враца и Монтана, които нито учат, нито работят, научи BulNews. Повече от половината от тях са с основно или по-ниско образование, а всеки пети от тях е без работа повече от една година, сочи направена справка.
Агенцията по заетостта разширява проекта за младежка заетост, насочен към безработни млади хора на възраст от 18 до 29 години.
"Сега освен за обучение и стажуване се дава възможност и за назначаване на работа за срок от 9 месеца на длъжности, които не изискват висока квалификация", съобщи Светла Узунова – директор ДРСЗ в Монтана.
Младежите отново ще имат ментор, който ще ги въвежда в работата и ще получава половината от минималната заплата. Започналите работа млади хора ще получават минималната заплата за длъжността, на която са назначени. Проектът се удължава до края на юли 2023 г. Работодателите, които могат да участват са частните фирми, общините като работодател и общинските предприятия.
30.11.2022, 16:40 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha