Депутатите приеха да се увеличи възнаграждението на членовете на СИК

Депутатите приеха да се увеличи възнаграждението на членовете на СИК Депутатите приеха да се увеличи възнаграждението на членовете на секционните избирателни комисии с 1/4, предаде БГНЕС. Преди това предложението не беше прието от народните представители.
„85 лв. е крайно недостатъчно възнаграждение за членовете на СИК. Тяхната ангажираност не е само в този ден, а в четири до пет дни след това. Считам, че беше разумно това възнаграждение да се увеличи“, заяви от парламентарната трибуна народният представител от „Възраждане“ Петър Петров.
Той е категоричен, че членовете на СИК заслужават повече пари и допълни, че тяхната организационно-техническа работа ще се увеличи, особено сега когато ще се върне и хартиената бюлетина. След това имаше режим прегласуване на предложението.
Мирослав Иванов от ПП предложи разискванията да продължат на следващото пленарно заседание, а днес НС да продължи с втора точка от дневния ред, а и именно Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия, с вносител Драгомир Стойнев от БСП.
Йордан Цонев предложи да се продължи в този конструктивен дух да се гледат промените в Изборния кодекс.
Предложението на Мирослав Иванов не е прието с 93 гласа „за“, 122 „против“ и нито един въздържал се. 
01.12.2022, 12:15 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha