БСП изключи единствения си районен кмет в София

БСП изключи единствения си районен кмет в София БСП изключи от редиците си единствения районен кмет на партията в София – Делян Георгиев, който е начело на район „Изгрев“ от 2019 г. Решението е било взето от местната организация на социалистите в района. Затова съобщи самият Георгиев във Фейсбук.
„Вчера БСП “Изгрев” реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията “сваля политическо доверие” от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на “независима политика на всички нива”, недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики“, написа Георгиев.
В дискусиите се изтъква и  че много хора с “дясна политическа ориентация” заемат ръководни позиции в общината и реално “БСП не управлява”, поясни още той. От думите му става ясно, че публичната му позиция срещу връщането на хартиената бюлетина, предложено от ръководството на БСП, е изиграла важна роля при взимането на решение от съпартийците му. „От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район “Изгрев” управляват хората на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”, не партийни централи и номенклатурни безполезници. Политиката, която водя от самото начало на мандата, е свободна, независима, професионална и насочена единствено към добруването на жителите на нашия район. Аз не съм “професионален политик”, а един от онези, които наричаме ”Изгрев” наш дом. Затова оценки за работата си приемам само от вас - моите съкварталци“, завършва постът на Георгиев.
06.12.2022, 11:53 часа
577 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha