Цивилни полицаи дебнат дилъри в дискотеките на 8-ми декември

Цивилни полицаи дебнат дилъри в дискотеките на 8-ми декември Цивилни полицаи ще следят за продажба на наркотици по заведенията, в които студентите ще отбележат празника си на 8 декември. Това съобщи зам. директорът на Националната полиция Борислав Муеров.
Той обясни, че те, както и униформени, ще внимават за продажби на дрога както вътре в заведенията, така и около тях. Посочи, че са проведени срещи с местната власт за тържествата в хотелите, хижите, къщите за гости и ресторанти
Основният акцент, на който ще наблегнат от МВР, е пътната безопасност. Шофьорите да се съобразят и с това, че ще има паднали мъгли, ограничена видимост.
Ще има и проверки на шофьорите дали са пили, карат ли дрогирани, с превишена скорост и спазват ли дистанция.
Ще се ползват всички камери за скорост на МВР, които са над 270, обясни Мария Ботева от Пътна полиция.
Тя призова шофьорите да не сядат зад волана сред употреба на алкохол или дрога. Миналата година имало 25 души, които карали с до 1,2 промила алкохол в кръвта. Те са получили глоби. Останалите 17, които били с по-висока концентрация, са дадени на съд. Други 20 седнали зад волана след употреба на наркотици каза Ботева. И обясни, че става дума само за данни за празнуващи 8 декември.
В дните около студентския празник през 2021 г. имало и 38 катастрофи. 33 са леки, в останалите 5 има 8 ранени, обясни още Ботева. И отново подчерта, че данните са само за празнуващи 8 декември.
06.12.2022, 13:07 часа
307 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha