56 души са задържани в хода на акция "Бяло" днес

56 души са задържани в хода на акция "Бяло" днес 56 са задържаните до момента в мащабната полицейска операция срещу разпространението на наркотици, която се провежда на територията на цялата страна.
В нея участват 3000 служители на полициата и жандармерията. Проверяват се над 150 търговски и частни обекта. Регистрирани са и криминално проявени лица и лица без провинения, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.
"Операцията започна в полунощ по мое указание и със заповед на главния секретар на МВР. Целта е противодействие на организираните престъпни групи по линия на наркотиците. Тя протича с много добре взаимодействие с прокуратурата. Срещу такъв тип престъпления трябва да сме абсолютно нетолерантни. Трябва да се действа категорично и ясно, а и двете институции имаме волята за това“, заяви вътрешният министър Иван Дерменджиев.
"Операциите и акциите ще продължат, докато нивото на разпространение на наркотици в държавата рязко спадне“, посочи още той.
По-рано днес стана ясно, че започната акция се казва "Бяло". Правят се претърсвания и в домовете на осъждани и разследвани. Проверяват се и такива, срещу които има оперативна информация, че се занимават с наркоразпространение.
Обект на проверка в следващите дни ще бъдат районите около училища и университети, както и заведения, в които има данни, че се пласира дрога.
Междувременно стана ясно, че са разбити две оранжерии с голямо количество марихуана. Първото нелегалното съоръжение се намира в село Равно поле, а второто в с. Томпсън близо до Своге.
07.12.2022, 12:54 часа
414 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha