ЕК одобри 5.6 млрд. евро за България за селско стопанство

ЕК одобри 5.6 млрд. евро за България за селско стопанство Европейската комисия съобщи, че е одобрила стратегическите планове по Общата селскостопанска политика за България и Румъния. Нашата страна получава 5,6 милиарда евро, а Румъния - 14,9 милиарда евро.
Над 5,6 милиарда евро ще бъдат насочени към целите за опазване на околната среда в двете държави, а 436 милиона евро - за млади земеделци.
Подпомагането на доходите заема важно място в българския план за намаляване на разликата в доходите между земеделските производители и работниците в други области, се отбелязва в съобщението. Над 600 милиона евро ще бъдат за подкрепа на производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци.
Предвижда се подобряване на качеството на над 80 на сто от обработваемата земя. Очаква се българският план да подкрепи създаването на над 9000 работни места и 650 инфраструктурни инвестиции в селските райони. Средствата ще послужат също за подобряването на канализацията, пътищата, училищата и детските градини в тези райони.
07.12.2022, 15:42 часа
271 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha