Благотворителен концерт „Коледни уроци за сърцето“ се състоя в Мездра /снимки/

Благотворителен концерт „Коледни уроци за сърцето“ се състоя в Мездра /снимки/ В навечерието на Рождество Христово в гр. Мездра се състоя Благотворителен концерт под наслов „Коледни уроци за сърцето“. Концертът е заключителен етап от едноименната инициатива на Община Мездра и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, която беше осъществена през периода 7-21 декември, с цел да ни припомни най-ценните човешки добродетели и необходимостта от тяхното предаване от поколение на поколение с възпитателен за подрастващите ефект. 
В продължение на близо два часа на откритата сцена на площад „България“ се изявиха самодейните състави към НЧ „Просвета 1925“: 
- Ансамбъл „Мездра” с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов, 
- Средношколски танцов състав и Детски танцов състав „Мездренче” с художествен ръководител Владислав Петров, 
- Група за стари градски песни „Мездрея” с художествен ръководител Цветина Пешевска, 
- Женски народен хор с художествен ръководител Юлияна Антимова, 
- „Гласът на Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Любомир Гешковски; 
Участие в концерта взеха също и:
-Мажоретен състав към Център за подкрепа за личностно развитие с художествен ръководител Христина Стоянова; 
- вокалните и танцови формации от Сдружение „Новото поколение на талантите”: 
- Вокална група „Wings” с художествен ръководител Тони Яшова и възпитаничките на музикалния педагог - Данита Павлова, Сияна Генова и Тереза Стоянова,
- Танцова формация „Keep it Real” с художествен ръководител Елеонора Бутакова; 
- Певческа формация „Типченица” към НЧ „Съзнание-1899” - с. Типченица с художествен ръководител Любомир Гешковски. 
Водещи на събитието бяха Гергана Кръстева и Кристина Иванова от Клуб „Умението да говорим пред публика” към СУ „Иван Вазов” - Мездра с ръководител Николай Савов. 
По време на концерта до сцената беше поставена благотворителна кутия за събиране на средства. В дарителската акция се включиха, всеки според своите възможности, множество граждани. Общата сума, събрана за благородната кауза, е 2 655.30 лева, като 1 240 от тях са от благотворителния коледен базар, организиран в СУ „Иван Вазов“. Събраните средства ще бъдат разделени по равно за подпомагане лечението на трима жители на Мездра - Сияна Маньовска, Христо Пенчев и Николай Цековски. 
„Уважаеми съграждани, благодаря ви, че бяхме заедно в тази предколедна вечер тук, на нашия площад, каза в приветствието си към присъстващите кметът на Мездра Иван Аспарухов. 
Малко ни беше студено, но по-важното е, че в душите ни стана топло. 
Нека с аплодисменти да благодарим на всички участници в коледния концерт! Нека да благодарим и на тези наши съграждани, които отделиха средства, за да помогнем на наши жители, които са изпаднали в беда! 
Скъпи приятели, хубаво е да има такива вечери, малко са в годината, но пък те ни карат да забравим омразата, завистта и злобата помежду ни. Затова нека да си пожелаем да бъдем по-добри, да бъдем по-съпричастни, да си оказваме взаимопомощ един на друг! Така и животът ни ще стане по-добър. 
Искам да ви пожелая една топла, една весела Коледа! Съберете малко топлина и на 31 декември да се съберем отново на този площад, за да посрещнем заедно Новата година! Бъдете живи и здрави - и благословени!“- пожела градоначалникът на Мездра Иван Аспарухов.
В рамките на инициативата „Коледни уроци за сърцето“ деца и ученици от детските градини и училищата в община Мездра изработиха саморъчно красиви коледни картички. Честитките с пожеланията на подрастващите получиха за Рождество Христово 240-те потребители на социалните услуги Домашен социален патронаж и Дом за стари хора. 
Община Мездра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните пожелават на всички българи весели коледно-новогодишни празници!
22.12.2022, 15:20 часа
488 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha