Силният вятър затвори училищата в Бързия и Вършец

Силният вятър затвори училищата в Бързия и Вършец Децата във Вършец и Бързия няма да посещават учебните занятия заради силния вятър днес, каза началникът на регионалното управление по образованието в Монтана Трайка Трайкова.
Вятърът, който вилнее от вчера, е изкоренил дървета в дворовете на трите училища и ситуацията е опасна за здравето и живота на учениците. Заради това около 700 момичета и момчета днес получиха неочаквана ваканция.
"Заради лошото време е нарушено електроснабдяването в няколко населени места в регион Монтана", съобщи областният управител Валери Димитров. Без ток са части от Берковица и Бързия и няколко села в община Вършец. Проблеми с електричеството има в чипровското село Митровци.
„Имам уверението на дружеството, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено", каза губернаторът. Той подчерта, че в областта бедстващи хора няма, няма и откъснати селища.
По данни на метеоролозите вятърът е със скорост около 72 километра в час, като има пориви, които достигат и до 80-90 километра в час.
"Очаква се привечер да утихне, температурите да паднат и утре да завали дъжд, на места примесен със сняг", каза шефът на станцията в Монтана Леночка Ангелова.
19.01.2023, 11:48 часа
836 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha