Никола Минчев: Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите

Никола Минчев: Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите "Антикорупционен предизборен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите," заяви пред Би Ти Ви Никола Минчев от "Продължаваме промяната".
По думите му патовата ситуация в политиката се дължи на сблъсъка на двата лагера - на реформистките сили - около ПП, ДБ и извънпарламентарни групи, и на статуквото - около ГЕРБ, ДПС и БСП.
Минчев е на мнение, че Изборният кодекс стана нарицателно за работата на 48-ото НС. Той прогнозира, че антикорупционно законодателство няма да бъде прието от този парламент, но изрази надежда, че все пак промените в НПК, касаещи въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор, могат да минат. Минчев добави, че служебният правосъден министър Крум Зарков е заявил, че президентът Румен Радев може да даде допълнително време, преди разпускането на 48-ото НС, но ако се види воля за приемане на законите, свързани със съдебната реформа.
Зам.-председателят на парламента добави, че знак за наличието на тази воля ще е вкарването на НПК за първо четене в зала още тази сряда. По думите му този законопроект има шанс, за разлика от реформата в КПКОНПИ. Този проектозакон вече е гласуван на първо четене, но ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход" удължиха срока на 21 дни.
"Ако Борисов беше премиер, нямаше да има военнапомощ за Украйна. Правителствата на Бойко Борисов никога не са заемали позиция срещу Русия", добави Минчев и даде пример със строежа на Балкански поток, отравянето на Емилиян Гебрев и взривовете във военните складове.
22.01.2023, 12:30 часа
489 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha