"Видабаскет" победи "Дунав" /Русе/ в драматичен мач

"Видабаскет" победи "Дунав" /Русе/ в драматичен мач Мъжкият отбор на "Видабаскет" взе сладък реванш за загубата си преди седмица от "Дунав" в Русе.
Днес момчетата на играещия треньор Юли Колев спечелиха срещу лидера в класирането на неутрален терен в Троян с точка разлика 86:85 в среща от 10-ия кръг на Българската баскетболна лига, регион Център А група.
Състезателите от Русе взеха първата четвърт с 26:21, но видинчани бяха по-резултатни през втората част- 28:24, и се оттеглиха на почивката само с точка пасив- 49:50.
"Видабаскет" продължи да настоява с по-добра игра и обърна резултата в своя полза през третата четвърт, в която позволи на съперника да отбележи само 10 точки. Пет минути преди последната сирена видинските баскетболисти имаха комфортна преднина от 10 точки, но съперниците им, не без помощта на съдиите, успяха да наваксат изоставането си и да се доближат плътно в резултата. Все пак състезателите на "Видабаскет" показаха здрави нерви и не позволиха пълен обрат. Двата отбора бяха изключително резултатни от далечно разстояние, като отбелязаха общо 26 тройки.
За "Видабаскет" Теодор Киров завърши с 30 точки, Никола Емилов- с 18, Филип Емилов добави 14.
Тази победа на мъжкия отбор увенча отличното представяне на школата на "Видабаскет" този уикенд след трите победи на детско-юношеските гарнитури в Държавния шампионат в събота.
Следващият кръг на шампионата в Регион Център А група ще се играе във видинската спортна зала "Фестивална". На 4 февруари "Видабаскет" приема "Чавдар" /Троян/.
29.01.2023, 20:50 часа
474 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha