Диетолог: Кафето топи коремните мазнини

Диетолог: Кафето топи коремните мазнини Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да се отървете от излишните килограми – особено от коремните мазнини.
Експертът съветва да пием кафе без захар и мляко по-често, за да се преборим с висцералните мазнини, натрупани в коремната област. Според нея кофеинът засилва термогенезата (процесът на производство на топлина в организма) и позволява да се изгарят повече калории.
Въпреки това диетологът добави, че кафето трябва да се консумира в умерени количества. "Прекалено големи количества кафе могат да доведат до раздразнителност, главоболие, сърцебиене, нервност, безсъние и мускулни тремори", обяснява тя.
През 2020 г. Харвардското училище по обществено здраве проведе проучване, което установи, че четири чаши кафе на ден действително могат да намалят мастните натрупвания. "Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите заради способността му да влияе върху апетита и телесното тегло", заключава експертът Лона Сандън.
30.01.2023, 10:40 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha