Монтана подготвя временен бюджет и планира амбициозна програма за годината

Монтана подготвя временен бюджет и планира амбициозна програма за годината Община Монтана подготвя временен бюджет, който ще бъде приет на сесията на общинския съвет на 23 февруари, съобщи кметът Златко Живков.
"Тъй като от страна на държавата няма бюджет и общините разполагат със средства, равни на бюджетите от миналата година, ние няма да чакаме средата на годината, когато евентуално нов парламент ще приеме актуален бюджет, а ще започнем работа по амбициозна програма за развитие на общината през годината", обяви Живков.
Той съобщи, че в местната администрация са постъпили десетки предложения от граждани, фирми, местни общности и общински съветници за подобряване на инфраструктура, услуги и други дейности, извършвани от общината.
"Намерението ни е да удовлетворим тези искания, но за тази цел трябва да разполагаме с параметри на бюджет, който можем да харчим", коментира Живков.
Той заяви, че засега общината не може да прескочи рамките от миналата година и ще планира дейностите си в тези рамки. Въпреки инфлацията и политическата криза у нас, заради която за две години пет пъти се правят парламентарни избори, община Монтана ще продължи своето развитие и през 2023 година, обяви Златко Живков. /БТА
01.02.2023, 10:23 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha