Мъж опита да пренесе "дизайнерска дрога", скрита в резервната гума на автомобил

Мъж опита да пренесе "дизайнерска дрога", скрита в резервната гума на автомобил Мъж опита да пренесе близо 19 кг от така наречената "дизайнерска дрога". Той е задържан и вече е с повдигнато обвинение. 45-годишният мъж искал да прекара забранените вещества от България в Турция, предава БНТ.
"На 29 януари, малко след 20:00 часа, когато е започнала новата митническа смяна е пристигнал лек автомобил, управляван от български гражданин. По метода анализ на риска служителите са го селектирали за митническа проверка на МП "Малко Търново". При извършената проверка след демонтирането на резервната гума единият от служителите е установил, че гумата има подозрително високо тегло и е проверена с рентгенова апаратура, при което е установена и подозрително високата плътност. Гумата е изрязана и от нея са изкарани 8 пакета, съдържащи бяло вещество с неизяснен произход. В задните седалки са установени още 11 идентични на вид пакети, съдържащи същото вещество. Направен е наркотест, който е реагирал положително", обясни Иван Пасков, началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" - Бургас.
"Смятаме, че е целенасочен, съзнателен, умишлен и добре планиран акт. Автомобилът е купен 2 дни преди деянието - на 27 януари. Няколко дни преди това - на 24 януари, обвиняемият се е сдобил и с международен паспорт. Той е направил опит да премине през границата, когато е застъпила нощната смяна на ГКПП "Малко Търново" около 20:10 ч. Целта е била да се премине през време, по което бдителността е била по-занижена от страна на митническите служители", заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас.
02.02.2023, 10:39 часа
376 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha