Полицаи от Монтанско спипаха бракониери с незаконни дърва

Полицаи от Монтанско спипаха бракониери с незаконни дърва Полицията в Монтана спипа бракониери с незаконни дърва при две проверки в областта, съобщават от МВР.
Служители на Участък Вълчедръм заловили двама жители на село Разград, докато превозвали незаконно добита дървесина. Вчера след сигнал за незаконна сеч и превоз на дърва полицейските служители извършили обход в землището на селото, където в местността "Ралчин дол" установили двама местни жители, транспортирали с мотофрези с прикачено ремарке общо около кубик дърва от вида "див орех", без контролна горска марка и превозен билет, удостоверяващи произхода им. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Дървата и два моторни триона са предадени с протокол за доброволно предаване. По случаите са образувани преписки.
Незаконно съхранявани дърва за огрев пък били иззети от частен имот в берковското село Замфирово. Около 13.30 ч. вчера след получена информация служители на реда извършили проверка в частен дом в селото, обитаван от 41-годишна жителка. В двора на къщата са намерени 0.5 пространствени куб. метра прясно отсечени церови дърва за огрев, които били без поставена контролна горска марка и нямали документи за произход. На собственичката е съставен акт по Закона за горите, образувана е преписка. 
 
03.02.2023, 12:48 часа
2593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha