Индийската полиция арестува над 1800 мъже за бракове с непълнолетни момичета

Индийската полиция арестува над 1800 мъже за бракове с непълнолетни момичета Полицията в Асам арестува над 1800 мъже за организиране или сключване на бракове с непълнолетни момичета, каза ръководителят на регионалното правителство, цитиран от Ройтерс. 
Арестите са започнали снощи, като някои от задържаните са помагали с регистрирането на уредените бракове в храмове и джамии, каза Химанта Бисва Сарма. "Браковете с деца са основната причина за бременността в детска възраст, което, от своя страна, е свързано с високата смъртност на майки и деца", допълни той.
Сключването на брак с хора под 18-годишна възраст е нелегален в Индия, но законът често се пренебрегва от широката общественост. ООН преценява, че Индия е държавата с най-висок брой деца булки в света, наброявайки 223 милиона. Близо 1,5 милиона непълнолетни момичета се омъжват всяка година в страната, пише Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) в доклад от 2020 г.
Сарма уточнява, че за това престъпление срещу човечеството, са арестувани много мъже и общности, изповядващи много религии. Правителството в Асам е включило в регистъра си 4004 случая, свързани с детски бракове. 
03.02.2023, 16:38 часа
427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha