Беларус разширява производството на нова ваксина срещу рак

Беларус разширява производството на нова ваксина срещу рак В Беларус започва увеличаване на производството на нова ваксина срещу рак. Това съобщи в събота пресслужбата на Министерството на здравеопазването на републиката, цитирано от ТАСС.
"Беларус започна да увеличава производството на така наречената ваксина срещу рак. По време на проучванията тя е показала най-добри резултати в света при лечението на пациенти със силно злокачествени тумори с метастази", се казва в съобщението.
По-рано Министерството на здравеопазването в Минск съобщи за противотуморната ваксина "Еленаген", която е съвместна разработка с американска компания, е установено производство в лабораторни условия - 40 флакона седмично.
Сергей Красни, заместник-директор по научната работа на Републиканския научно-практически център по онкология и медицинска радиология „Н. Н. Александров“, заяви, че планът е от следващата седмица да се започне увеличаване на производството до 1000 флакона седмично, което ще покрие нуждите на цялата страна както за лечение на пациенти, така и за мащабни научни изследвания. В бъдеще може да се помисли за още по-широко разпространение.
Както посочват беларуските експерти, новото лекарство има универсален механизъм на действие и въздейства върху различни видове тумори. Най-силно изразеният ефект е наблюдаван при химиорезистентен рак на яйчниците.
Освен това беларуските онколози очакват, че лекарството ще бъде ефективно и при редица други хронични заболявания.
04.02.2023, 15:46 часа
696 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha