Служители на "Виктория": Квесторите източват банката

Служители на "Виктория": Квесторите източват банката

Дъщерната банка на КТБ - "Виктория", която преди се наричаше "Креди Агрикол", се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват. За това алармират служители на банката, които са приложили фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.
С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите огромни суми за дейности, които се вършат от самите служители във „Виктория”, показват документите.
Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд извършван в продължение на 120 часа. Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв - платени с парите на вложители в търговската банка.
В доходоносната дейност са замесени двама квестори - Христина Стаматова и Божидар Аршинков, две фирми и няколко физически лица.
Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев е посочен от служителите на банката като техен гарант и говорител. Синдикалистът коментира, че „наистина са фрапантни сумите, които се дават”. "Още повече, че би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари - товари колкото може”, смята още той.

22.10.2014, 10:24 часа
629 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha