Все повече с професия „приемен родител“

Все повече с професия „приемен родител“

Увеличава се броят на професионалните приемни семейства в област Враца, съобщи за tribali.info шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Сашка Началнишка. В сравнение с миналата година желаещите да станат приемни родители са се увеличили с повече от 20, като броят им непрекъснато расте.
74 е общият брой на утвърдените и регистрирани приемни семейства от началото на годината до момента. От тях само 2 семейства са доброволни, а останалите са професионални. Началнишка поясни, че към момента в дирекцията се разглеждат 10 заявления за професионални приемни родители, като 3 от тях вече са преминали етапите на обучение и се разглеждат от комисията по приемна грижа. Оказва се, че процедурата по приемна грижа в областта е непрекъсната като и в момента има решения на комисията за заличаване и одобрение на приемни семейства.
Общо 229 деца са вписани в регистрите за осиновяване от началото на годината, като само през изминалия месец в регистъра са добавени 7 деца. Броят на оценените за приемна грижа деца от областта за първото шестмесечие е 67, като 32 от тях са от специализирани институции, а останалите - от услуги от резидентен тип. От началото на годината в приемни семейства са настанени 75 деца.
Оказва се, че има и приемни семейства, които са заличени или предстои да бъдат заличени от регистрите, като основната причина за това е настъпило заболяване или смърт, което води до невъзможност за гледане на децата. Последният случай със заличаване от регистъра е от Бяла Слатина, където една от приемните родителки се разболяла много тежко, а друга починала.
 

18.11.2014, 12:24 часа
924 1
Коментари

ехоооооооооооо

18.11.2014, 19:30 часа
Баби наподри се и стани приемен родител...............
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha