Възмездие! Врачанин осъди общината за дупка на пътя

Възмездие! Врачанин осъди общината за дупка на пътя Врачанин осъди общината за необозначена и обезопасена дупка на пътя, в която катастрофирал, научи BulNews.bg. Н.А. подал иск срещу местната администрация, като поискал да му се възстановят близо 750 лева, които дал за части и ремонт на „Мерцедес“-а си. 
Произшествието е станало в края на август миналата година на ул.“Възраждане“ в жилищен комплекс „Дъбника“. Шофьорът попаднал в несигнализиран и необезопасен ров, дълъг около 100 метра, широк 1 метър и дълбок около 2 сантиметра. Изкопът бил пълен с вода след паднали дъждове и врачанинът не забелязал препятствието, докато не попаднал в капана. След скока в дупката бил увреден картера на колата, както и предната кора под двигателя, маслената помпа, лапа на двигателя, ляв и десен тампон на двигателя и десен шарнир. Наложило се да бъде направен реглаж и замерване на автомобила. За всички тези повреди мъжът се изръсил с 404.99 лева за смяна на частите, а при повторното посещение в автосервиза му дооправили колата за още 340 лева.
Врачанинът завел искова молба в общината за възстановяване на сумите, хвръкнали за ремонта. Кметът Калин Каменов обаче му отговорил, че искът му е неоснователен, защото по никакъв начин не се установява, че щетите по колата са настъпили вследствие на преминаване през необезопасена дупка на пътното платно в града. Освен това нямало доказателства, че именно поради бездействието на местната управа пътният участък не е ремонтиран. Според общината е налице съществено разминаване между твърденията в исковата молба и отразеното в протокола за ПТП-то препятствие на пътя. От администрацията оспорили и представените като доказателства фактури от ремонти и части за колата от врачанина, защото имало период от време между катастрофата и закупуването им. 
Магистратите обаче постановили, че показанията на свидетелите и протоколът, съставен от униформените за катастрофата, доказват по несъмнен начин, че общината трябва да поеме отговорност за случая. Въпреки това те признали само 488.32 лева от нанесената щета, който трябва да се платят от общината. Останалата част от сумата за ремонта си остава за потърпевшия шофьор. Освен за щетите по колата, местната управа ще трябва да се бръкне и за деловодните разноски на стойност 374 лева. 
Решението може да се обжалва пред врачанския окръжен съд.
20.07.2016, 09:50 часа
3787 1
Коментари

да

28.05.2017, 18:30 часа
ние я плащаме глобата не общината . странно ми е друго обаче защо търпим този малоумник още , толкова ли се обезверихме и се оставяме такива като този да е..т мамата на града ни . защо се оставихме циганите да изберът кмет на този град ,толкова ли ни интересува в какво газим , какво дишаме и какво се случва .малоумието на това управление е пълно , а ние си траем вместо да го изгоним с ритници от тук . хайде платените курви на ГЕРБ да цъкат минуси , минусите са за нес не за него . само си замислете какво направи за 9 месеца тожзи за града ни /някой да каже нещо което направи де /, разкопа всичко и нищо не оправи , смрад , пепел , кал , дори това което бе направено вече е изкопано , проектчета които да напълнят с/ките им но нищо полезно за този град. бог да го прости , този ще успее да го затрие , ако ние му позволим , за сега се справя прекрасно
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha