Атентат срещу кмета на село Ботуня!

Атентат срещу кмета на село Ботуня! Атентат е бил извършен срещу кмета на криводолското село Ботуня Ивайло Диманов тази нощ, научи BulNews.bg. Личният автомобил на селския първенец е бил потрошен, разказа той пред наш репортер.
Екшънът се е разиграл тази нощ. Колата „Мерцедес“ била паркирана на улица „Хан Аспарух“ в селото. На сутринта, към 6.30 часа кметът установил вандалския акт и останал шокиран от гледката. Предното стъкло на автомобила било разбито с голям камък, а предната дясна гума била срязана. По думите на местния управник, дупката била с размери 25-30 сантиметра.
Село Ботуня влезе в новинарските емисии с екологична катастрофа, станала преди дни там. Хиляди мъртви риби изплуваха от водите на реката, която минава през селото и носи същото име. Инспектори от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца направили проверка по случая и установили, че виновник за това е ВЕЦ „Луна“, която се намира в близост до селцето.
Според Диманов именно това е причината за атентата срещу неговото имущество. Той е направил изявление пред медиите в подкрепа на селото, в което изразил мнение, че виновникът за екологичната катастрофа трябва да си понесе последиците.
В момента кметът очаква пристигането на министъра по околната среда и водите Ивелина Василева, която ще направи инспекция на нанесените щети. Очаква се собственикът на мини ВЕЦ „Луна“ да отнесе санкция в размер на 500 000 лева, като разрешителното за водоползване на ВЕЦ-а ще бъде отнето. 
21.09.2016, 14:41 часа
3761 1
Коментари

уйо уйев

28.05.2017, 18:30 часа
Mercedes 124 mutrenska kola ot 1995
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha