Калин Каменов: Очаквам снежната буря във Враца в 19 часа

Калин Каменов: Очаквам снежната буря във Враца в 19 часа Всички институции във Враца са в готовност за сковаващата снежна буря, която се очаква да удари областния град още днес в 19 часа. Това обяви кметът Калин Каменов на пресконференция дадена от местната администрация, на която присъстваха всички директори на ведомства в града под Околчица.
За борбата с предстоящата ледена вълна в бойна готовност са полиция, военни, лекари, здравни власти, строителната камара и редица други институции в областния град.
Очаква се снеговалежите във Врачанско да започнат още довечера, като актуална информация за обстановката ще се предоставя на гражданите на всеки 3 часа.
От КАТ разполагат с дежурни екипи, които да следят за неправилно паркирани автомобили, пречещи на снегопочистващите машини. Униформените призовават шофьорите да паркират на обозначените за целта места, за да не отнесат солени глоби и да не бъдат автомобилите им принудително премахвани от улиците.
Военните са в готовност при усложняване на обстановката да се включат с три високопроходими автомобила, три МТЛБ-та, една аварийна машина и 30 военнослужещи.
В спешния център в областния град разполагат с 5 линейки за общината и 15 за областта, като от други институции имат готовност при нужда да им изпратят още автомобили, които могат да се пригодят за медицински цели. От областното пътно управление пък ще поддържат републиканската пътна мрежа с 30 снегорина, които при нужда могат да помагат и за почистването на улиците във Враца. От ЧЕЗ заявиха, че са в готовност с 6 високопроходими автомобила и техника за отстраняване на евентуални аварии. Камарата на строителите в града ще помогнат с камиони и 10 машини, които могат да се пригодят при нужда като снегорини. Комуналното дружество БКС пък разполага с 30 снегорина и още довечера ще започне осоляване на улиците в града. В борбата с усложнената обстановка ще бъдат включени при необходимост и 40 затворника, които излежават по-леки присъди.
На територията на общината има 38 пациента на хемодиализа, които могат да бъдат хоспитализирани. Легловата база в белодробната болница във Враца е вече запълнена, като е създадена организация за още 10 допълнителни легла при спешни случай.
От местната администрация и институциите призовават гражданите да си почистват пред офисите, междублоковите пространства и тротоарите пред домовете им, като възрастните и трудноподвижните жители на града могат да потърсят съдействие от общината на тел. 092/623000 и 0885118857.
Тази година за непочистилите са предвидени и глоби, които са от 100 до 500 лева, а при повторно нарушение санкциите драстично ще скочат до 2000 лева. За втора поредна година ще се проведе и кампанията за най-добре почистено междублоково пространство. 
05.01.2017, 12:56 часа
9184 27
Коментари

!

28.05.2017, 18:30 часа
На този кмет досега аз адекватно действие не видях.По-важното е да раздава чай,а не да почисти улиците.Простотията е пълна.

Врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
"Врачанка", моля да не обиждаш червените, като ги наричаш боклуци. Нима искаш да кажеш, че е боклук мин.председателя и цялото правителство, областната администрация, повечето депутати от региона???? Всички те са червени, ама много червени. Да си имаме уважението,"Врачанка".

врачанка

28.05.2017, 18:30 часа
Как се дразнят червените боклуци, че този кмет действа адекватно и винаги с грижа за хората.

дядо мраз

28.05.2017, 18:30 часа
леле какъв сняг , какво чудо . защо един олигофрен е назначил за кмет друг олигофрен , тези двамата олигофрени трябва да всяват паника на всички . от три часа пършоли снежец /странно за този месец/ камионите летят и чистят /някой виждал ли ги е / , кмета с ушанка, ръкавици и ботуши , въоръжен с лопата , чака апокалипсиса обещан от тиквата на Р България , Малинка , прави греяна ракия на кмета и се моли да му стигне че в тази тъмница из града как ще набави още. ЧЕСТИТ ВИ АПОКАЛИПСИС БЪЛГАРИ, ЧЕСТИТ ВИ СНЯГ ПРЕЗ ЯНУАРИ . ВЛАСТТА НЕ СПИ ТЯ БДИ НАД НАС , ВСЯКА СНЕЖИНКА Е УЛАВЯНА И УНИЩОЖАВАНА .

враца

28.05.2017, 18:30 часа
не е истина - сняг през януари . кмете къде го чакаш , от монтана или софия ще дойде. докато го чакаше можеше да си размърдаш пъпчивия гъз и ямите които зеят из града да бъдат позапълнени , лампите които вече из целия град не светят да бъдат сменени , но нейсе ние чакаме .... малоумник

Цено Манарчето

28.05.2017, 18:30 часа
Калинче, доде по рано - да го не чекате до довечера с бкс :)

1 SM. SNEG

28.05.2017, 18:30 часа
TRUPA GO, BEL I MEK.

иванова

28.05.2017, 18:30 часа
Извинявайте, не че защитавам бкс, но причина за непочистения последен сняг търсете в така нареченият "ИНСПЕКТОРАТ",защото те са забранили на хората да чистят и да хвърлят сол.И за в бъдеще това ще се прави само по тяхно нареждане

ЖАРО

28.05.2017, 18:30 часа
НЕЩО ОЩЕ ДА СЕ ИЗОКАТЕ (ИЗАКАТЕ) ПО ВЪПРОСА! Я ПОГЛЕДНЕТЕ ПРЕЗ ДЖАМО ДАЛИ НЕ ВАЛИ, ДЕЕБА ВАШТА МАМА НЬЕДНА МУЗОВИРСКА! ВАЛИ ТА СЕ КЪСА! И ВМЕСТО ДА ЛАЕТЕ ПО КМЕТО ФАШТАЙТЕ ЛОПАТАТА И "НА ПОЛЬЕ" ДА ЧИСТИТЕ СНЕГОТ....МУ ВИКАТ СРЪБЕТО....

123

28.05.2017, 18:30 часа
Клани, Клани..............Клани, нищо не става от теб.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha