Преклонена главица сабя не я сече! Калин Каменов отново се подигра с врачанските фирми

Преклонена главица сабя не я сече! Калин Каменов отново се подигра с врачанските фирми Продължават гнусните подигравки на кмета на Враца Калин Каменов с местните фирми, установи проверка на информационна агенция BulNews.bg. Веднага след празниците стана ясно, че дружество от Разлог ще извърши строителните дейности по ремонта на училище „Васил Кънчов“. От общината дори съобщиха, че вече са сключили договор с „Винстрой”, по силата на който от града ще изтекат поредните пари, които този път са 279 383.38 лева.
Странното е, че преди Нова година срокът за подаване на документи за участие в процедурата бе удължен, тъй като нямаше кандидати. По-късно стана ясно, че 3 врачански фирми все пак ще участват със свои оферти и някак срамежливо сред тях се появи дружество чак от Югоизточна България. В крайна сметка обаче точно тази фирма, която няма нито един работник, лопата или тухла във Враца, победи местните дружества „Строителна компания”, „Топлоремонтстрой-ТРС-94” и „Светлина - П” и ще усвои близо 300 000 лева.
Това е поредната подигравка на общината с представители на врачанския бизнес. Само преди няколко седмици честната и безпристрастна комисия за обществени поръчки, начело с прочутия експерт от Козлодуй Марио Милов, отстрани местните дружества „Гарант - 90“ и „Пътстройинженеринг“ и даде асфалтирането на градските улици на софийската "Каро Трейдинг“ ООД, благоевградската "Агромах" ЕООД и "Унимекс - 2016" ДЗЗД, което е със седалище в село Бело поле. Скандалното в случая е, че врачанските фирми са единствените, които имат в района асфалтови бази, техника и работници с опит и въпреки това бяха изхвърлени от обществената поръчка. Парите, които ще изтекат в този случай от града, са 4 200 000 без ДДС.
Няколко месеца преди това същите местни фирми бяха декласирани и от търга за ремонта на пътя до пещерата Леденика във Врачанския балкан. Поръчката тогава бе спечелена от офертата с най-висока цена, като фирмите в сдружението - „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Фармвил“ ЕАД отново имат общо с Благоевград. В този случай сумата, която няма да остане във Враца, е 11 387 145 лв. без ДДС.
Очевидно подигравките с врачанските фирми ще продължат през целия мандат на Калин Каменов, но не е ясно защо местните дружества го позволяват. Изританите от различните търгове представители на бизнеса са сред сериозните играчи със дългогодишен стаж и на пръв поглед няма ясна причина да мълчат и да не предприемат действия в своя защита. Нима считат за нормално техни колеги от Разлог и Благоевград да обират каймака от обществените поръчки във Враца, а те да мизерстват и да водят борба за оцеляване?!
Не е ли редно Камарата на строителите да излезе с ясна позиция за ставащото във Враца или ръководството харесва българската поговорка „Преклонена главица сабя не я сече“? На следващите избори отново ли ще подкрепят с неразбираем плам ГЕРБ?
Цитираните цифри доказват, че пари във Враца има, но няма силно гражданско общество, което да удари с юмрук в лицето наглеца от София и да го изпрати при благоевградските му спонсори, благодарение на които узурпира властта в града.
06.01.2017, 09:35 часа
11641 18
Коментари

боже колко идиоти , боже

28.05.2017, 18:30 часа
до Наблюдател 12.01.2017, 18:16 часа - ти малоумен ли си ? свали си партийните очила и виж истината . значи парите не са на врачани , значи ние не плащаме данъци ,акцизи или квото се сетиш . не знаеш ли колко време именно правителството на тиквата не даваше да се прави пътя до леденика , стопира кънчев, защо , защото не му пука за хората а за парите които ще гушнат приближените на партията фирми . комунизма бил лош , гледайки капитализма на тиквата и гъзелизците около него комунизма си е рай . тези крадът така както никой не е крал , тези продадоха България на безценица и вместо да ми казваш че парите не били на врачани си заври тъпата празна кратуна в гъза . идиот

Наблюдател

28.05.2017, 18:30 часа
Бузов, колко пари ти платиха Петя Аврамова и Коцев за тия статии? Хем не са верни, хем никакви пари не излизат от Враца, щото тия пари не са на врачани, а на София, Пловдив, Бургас, Русе, Ст. Загора и т.н., а Калин, заради добрите си отношения с Борисов и Павлова ги е издествал за Враца. Пътя, който фирмите ще направят, ще остане във Враца! Врачанските фирми, като са толкова добри, да си дадат по-добри оферти и да спечелят, а не да чакат на готово някой да им плати най-високата им цена! Верно, че идва време да се редят листи, но тая стратегия на Петя и Коцев да плюят по всички други, без "дупетатката" и облястната, не почва ли много рано?

Зузи

28.05.2017, 18:30 часа
За тези които не знаят Калинчо е кадър на ГЕРБ и то именно от структурата в Благоевград. И затова е напълно нормално да даде рамо на фирми от Благоевградска област в това число са фирмите на Бачев и сие в Благоевградското село Бело Поле, и да не забравяме неговия "настойник" Хаджигаев които сега не е в структурите на ГЕРБ но Калин доста му дължи. Как го избрахте този паразит.

Име

28.05.2017, 18:30 часа
Важно е как ще си свършат работата, ако ще и от Сусрлево да са. А да питам - от къде са фирмите, дето осраха Водния цикъл - Понс и Вод???

До Димитров

28.05.2017, 18:30 часа
Личи си, че пак си спрял хапчетата! До вчера си биеше сам на себе си шамари, а сега разширяваш дейността си и леко агресираш! Ще засилим медикаментозно лечението ти! Д- р Нелова- лекуващ лекар от Психото . Враца. Горе- в боровете.

dimitrov

28.05.2017, 18:30 часа
hei,grajdani na gr.Vratsa,kolko pari tse mi saberete da izdebna pred vhoda mu i da mu odaria edno krushe na toia mishok

Терзийски

28.05.2017, 18:30 часа
Бузов, пишеш семо за Клани във Враца, а я провери у Бела Слатина, че също не дават поръчки на местните фирми. Нарочно е това и у Враца и у Бела Слатина ГЕРБ-ерастите не дават на местните работа. Щото по-трудно ще си вземат комисионните без гражданството да разбере, нали!

От Мездра

28.05.2017, 18:30 часа
Ха стига с тези мерки- кореняк врачанин?! Познавам мнозина"кореняци", които в началото на 90-те първи хукнаха да си връщат земите от....селата в региона. Какво от това, че дядо ти е роден във Враца, ако ти сам си отявлен глупак. Има поговорка- "Дори и златна кочина да направиш, тя пак ще си е кочина". Като няма с какво да се изфукат, някои току парадират с ....местожителството на рода си:))), но пък го правят по такъв начин, че предците им се "обръщат" от срам в отвъдното! Няма значение, кой къде се е родил, от значение е, що за човек Е!

AMA GENOVA

28.05.2017, 18:30 часа
Shto si ne sednesh na zadnika Klani e vrachanin,kolkoto i ti. Nadiavam se,che znaesh koi e Purko bashta mu i maika mu. e napravi si smetka edni pianici i otrepki kaskvi vrachani mogat da badat,bez nito den trujdov staj , a samo piashka,Vidiala jabata,che kovat vola i tia dignala krak. Ta i ti reshi da se vpishesh bababar s vrachanite i pishesh li pishesh,,,,, moje bi znaesh ZASHTO!!!!!!!!!!!!!!!!!

професия циганин

28.05.2017, 18:30 часа
а добро утро. .да не забравяме кой и как го изпрати този тук . трябва да почва да се изплаща няма как а врачани да го духат
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha