Кървав екшън! Деца посякоха дядо с брадва /обновена/

Кървав екшън! Деца посякоха дядо с брадва /обновена/ Деца нападнаха възрастен мъж с брадва в монтанското село Владимирово. Кървавият екшън се е разиграл към 18 чака, когато двама братя от селото 12-годишният Веселин и 11-годишният Митко нахлуват в съседски имот. Там живее 73-годишен мъж заедно с дъщеря си и 17-годишния си внук. 
След като отстраняват жената от пътя си, момчетата се насочват към дядото и го удрят с брадвата по главата.
Мъжът е опериран по спешност. Има разкъсване на меките тъкани, нараняване на костите, включително и малък субдорален хематом около мозъка, съобщават от МБАЛ-Монтана.
Внукът Ивелин се намесва, за да предпази майка си и дядо си. Твърди, че това не е първият му сблъсък с тези момчета. Обяснява, че не се харесват с тях, защото го карат да краде, а той не иска.
В схватката един от нападателите ранява Ивелин в ръката с нож, но той успява да го издърпа и на свой ред намушква другия в крака близо до сабините. Така раненото момче се оказва на метри в болницата от възрастния мъж, в чието посегателство е участвал.
Според близките на ранения мъж, момчетата не са искали нищо от тях.
Пострадалият е без опасност за живота, с останалите участници в инцидента тепърва ще се занимава полицията.„Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!”, разказаха пострадалите при нападението майка и син. По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.
В края на миналата година 11-годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.
„Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!”, оплакват се жители на селото.
Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята. В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.
„Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати.. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!”, заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.
Майка на две момчета от извела от кризисен център, като гарантирала, че ще ги заведе в София, където щяла да се грижи за тях. Това явно не се е случило, защото децата попаднали в поредна кризисна ситуация. 
23.01.2017, 09:10 часа
10899 3
Коментари

храбрата

28.05.2017, 18:30 часа
Такива не бива да остават живи след първото посегателство.Няколко такива и самите те ще се откажат от това.Нямаме нужда от такава непотребна мърша и сган около нас.Ако са в нашето село,не са познали.

А.А

28.05.2017, 18:30 часа
Немога да разберакак 11 и 12 годишни пикочи могат да тормозят цяло село толко ли пък сазле във Владимирово като няма служби дето дасе справят бой до припадак на тия келеши

БХК

28.05.2017, 18:30 часа
А интеграция де!И сега кво,те имат права!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha