ГЕРБ преспа и реши: Антон Тодоров вече не е депутат

ГЕРБ преспа и реши: Антон Тодоров вече не е депутат Антон Тодоров от ГЕРБ вече не е депутат, след като оставката му бе гласувана в пленарна зала. 153-ма народни представители гласуваха за нея. 14 бяха против, а 11 се въздържаха. 
До оставката му се стигна след заплаха към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, че въпросите му могат да му изядат хляба. "Вече изядоха хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й", каза в ефир Тодоров. 
След продължилия няколко дни скандал, Тодоров подаде оставка, а ГЕРБ разпространи писмото му до лидера Бойко Борисов.  Заради опитите репликата ми да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за мен, моля да приемете оставката ми като народен представител", написа Тодоров. 
Снощи парламентарната група на ГЕРБ не взе решение как да гласуват депутатите й днес. "Нека да преспим тази вечер. Колегите ще гласуват по съвест", заяви зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. В същото време от името на ПГ на ГЕРБ говори Тома Биков, който заяви, че партията не приема, че Симеонов и Тодоров са заплашвали журналисти.
„В последните седмици сме свидетели на компроматна атака, която ескалира в компроматна война, която има за цел да свали демократично избраното правителство“, заяви той.
От ДПС са на друго мнение:
"Ще искаме оставката на Валери Симеонов, защото си позволява да използва езика на омразата и е символ на тази омраза", каза Йордан Цонев от парламентарната трибуна на НС. Той се обърна към националистите и ги разкритикува, че репликират от място: „Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов. Той не е ли един от тези, които са пионери на този език“, допълни Цонев.
Тодоров пък благодари на колегите си за подкрепата. 
11.10.2017, 10:48 часа
1176 1
Коментари

н. вълчев

11.10.2017, 13:48 часа
Виж ти, "милиони" били гласували за Антон-глупака? (:
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha