Петър Добрев: Слави Трифонов изкара от равновесие Бойко Борисов

Петър Добрев: Слави Трифонов изкара от равновесие Бойко Борисов В края на българското европредседателство социалния министър Бисер Петков подаде оставка. Вчера премиерът каза, че я приема, но днес реши съвдем друго. Казват, че имало разговор между Борисов и Петков по повод на неовладяното недоволство на родители на деца с увреждания, коментира пред "Фрог нюз" историкът Петър Добрев по повод министерската оставка. Ето какво сподели Добрев:
Реакцията обаче на протестиращите родители след оставката на министъра говорят за други причини, които са довели до оттеглянето на Петков. Протестиращите родители  заявиха, че ще обърнат протеста в защита на подалия оставка министър. Самите протестиращи споделят, че точно с този социален министър са намерили добър диалог. Предстои да бъде внесен в Народното събрание Закон за личната помощ. А това е едно от основните искания на протестиращите родители.
Коя е тогава истинската причина за подадената оставка? Според мен истинската причина е свързана с дарението на Слави Трифонов, което е в размер на около 3 000 000лв. Това дарение, както бе посочено от Слави Трифонов на пресконференция проведена на 22.05.2018г, ще бъде за организации свързани с деца с увреждания. Парите са събрани от концерта в Лондон. Това е истинската причина според мен за министерската оставка. Дарението на Трифонов  изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох….“.
Той произнасяше тази фраза многократно и никога не даде негови пари, а публични средства. Сега Трифонов дава колосална сума пари. И не е маловажен факта, че българите, които посетиха концерта на Слави Трифонов знаеха, че събраните средства от продадени билети, които те заплащат, ще бъдат дарени за тази благородна кауза. В този смисъл Слави Трифонов направи съпричастни към каузата си и тези хиляди българи. Това Борисов не може да го понесе лесно. Той не може да реализира подобна инициатива.
Именно поради тези обстоятелства смятам, че това е истинската причина за министерската оставка. Просто Петков е виновен пред Борисов, че допусна Слави Трифонов да подеме и реализира тази благородна  инициатива.
Властта в България е имала през годините сериозни проблеми с песните и концертите на Слави Трифонов. Да си припомним кои песни се пееха на площадите през 1997? Какво беше посланието на тези песни? Властта трябваше да падне и падна.
Да си припомним концерта на Слави Трифонов на Орлов мост през 2016г и резултата от него. Какво беше посланието на концерта? Референдумът трябваше да успее. И той успя да мобилизира  подкрепа, която бе колосална.
Какво  бе посланието на концерта в Лондон? Посланието бе изписано върху тениските на протестиращите родители. По-ясно послание е трудно да си представи човек – СИСТЕМАТА ГИ УБИВА. И дарението на Слави Трифонов, както и на хилядите българи посетили неговия концерт, цели да се промени системата. Да, същата тази система, за която говорят протестиращите родители. Да, става въпрос за същата тази система, която подалият оставка Петков бе започнал да реформира.
Борисов с инстинкта си за оцеляване усеща ехото от концерта на Слави Трифонов и хилядите българи участвали в него. Преди този концерт имаше един друг концерт, но в НДК. Става въпрос за концерта на Силви Вартан. Да си спомним за реакцията на публиката спрямо Цветанов. По-мощно освиркване човек не може да си представи.
Сега остава Слави Трифонов да направи още няколко концерта и да дари парите на организации в други обществени сектори. След тези концерти няма да останат министри в кабинета.
И да се върнем към причините за оставката на Петков. Това са страховете на Борисов от енергията на българите, които участват в концертите на Слави Трифонов. Времето показва, че тези концерти действат като взрив, който причинява в последствие верижна реакция. А последствието  от верижната реакция е ядрен взрив.  
12.06.2018, 16:10 часа
5565 1
Коментари

Зигмунд Фройд

12.06.2018, 21:47 часа
Тиквата е болен на тема пари и спорт, като Плюшкин е. Ако ще и 1 ст. да види на пътя ще я вземе, даже може да избута некой просяк да не я вземе той. Това е болест. Така е и във футбола, тениса и белота.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha