Петокласник подлуди институциите! Пращат го в интернат за системен тормоз над съученици

Петокласник подлуди институциите! Пращат го в интернат за системен тормоз над съученици Петокласник беше настанен с решение на Районния съд в Козлодуй във възпитателно училище – интернат, заради серия от противообществени прояви и побои в училище. Предложението е постъпило от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, след като нито едно от другите пет възпитателни мерки, който са му били наложени не е дала резултат.
От събраните по делото доказателства е видно, че срещу малолетния В.М.П., до момента  са водени пет възпитателни дела, като всички са образувани през миналата година. По първите две от тях му е била наложена най-лека мярка – „Предупреждение”. След като тя не е дала никакъв резултат при третото дело вече е постановено „Задължение за участие в консултации и обучение”.
Петокласникът обаче не се е трогнал особено и продължил да буйства, като за това е бил поставен под възпитателен надзор, който също не е дал положителен резултат. Момчето не само не се е поправило, но и само от началото на годината има поне пет документирани побоя над свои съученици . От прокуратурата обобщават, че за периода от 12 януари до 20 декември междуведомствената комисия е била затрупана от сигнали за агресията на петокласника, като след проявите му има и кражби.
От делото става ясно още, че момчето живее с още десет души в една къща и никой не осъществява контрол над него. Майката и бащата са безработни, като издържат четирите си деца с помощи, а майката рови и в контейнерите за отпадъци. Установено е още, че петокласникът не ходи редовно на училище, като от началото на учебната година до момента има 146 неизвинени отсъствия. Само през месец декември миналата година има регистрирани два побоя над негови съученици, без да е предизвикан по някакъв начин. Освен това е заплашвал с нож ученици от класа си, като и деца, които не познава и с които няма взаимоотношения, като едно от тях дори страдало от онкологично заболяване. Въпреки всички предприети мерки, сред които разговори с родителите, срещи с педагогически съветник и пряко наблюдение в междучасията, агресията му продължила.
Пред съда В.М.П. обяснил арогантното си поведение с това, че няма приятели и всички в училище се заяждат с него, заради което ги бие. Майка му също оправдава действията на момчето с това, че не го приемали в училището и го обиждали, и е поискала от съда да му дадат последен шанс и да не го пращан в поправително училище.
И съдът, и всички ангажирани институции обаче са на мнение, че момчето живее в опасна среда, без родителски контрол и всички опити да му бъде въздействано по друг начин  са изчерпани и заради това е наложена крайната мярка –  настаняване във възпитателно училище – интернат. Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.
13.03.2018, 10:49 часа
6405 4
Коментари

Красимира Кръстева

06.11.2018, 16:07 часа
Събирали са подписка срещу мен и ме малтретират денонощно. Държат ме в пълна изолация!

Krasimira Krasteva

06.11.2018, 16:06 часа
Лъжат, че съм откачила и ги тормозя и се опитват да ме убият.

Krasimira Krasteva

06.11.2018, 16:05 часа
http://advokatyordanova.com/ Следи ме със сателит по цялата земя и се опитва да ме убие на село Мадан.

Петко

13.03.2018, 13:47 часа
тооо мангал го искам в Бойчиновци там да му гният кокаклите с,ърдела напаст долна миризлива или голи ръце ше му свала кожата от гърба и ми не дреме ма грам ако ще и да има 20 братя мънгала му долен
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha