На война с ментетата! РЗИ, Икономическа полиция и Патентно ведомство удариха склад на „Братя Митеви“ във Враца

На война с ментетата! РЗИ, Икономическа полиция и Патентно ведомство удариха склад на „Братя Митеви“ във Враца Екипи на РЗИ, Икономическа полиция и Патентното ведомство нахлуха преди минути в един от складовете за почистващи и козметични продукти на „Братя Митеви“ във Враца. Акцията е по сигнал на агенция BulNews.
През последните седмици в редакцията на медията ни пристигна информация, че в складовите бази на посоченото дружество се предлагат ментета на известни марки почистващи и перилни препарати, както и на козметични продукти. За да проверим дали това отговаря на истината, изпратихме наш човек в склада, от който зареждат някои от магазините в областта, за да направи контролирана покупка. Без проблем той си напазарува няколко броя от един от посочените в сигналите до нас фалшиви продукти, като дори получи и документ за това.
Незабавно след това уведомихме съответните органи и днес мащабната проверка е факт. По неофициална информация вече има намерени неоригинални продукти, като инспекцията продължава и в момента. Категорично е установено, че в складовете на проверяваното дружество се предлага биоциден препарат, за който е необходимо да има изрично разрешение. Има и обосновано предположение, че в края на тараша ще бъдат събрани достатъчно данни за уведомяване на прокуратурата за извършени сериозни нарушения. 
Очаква се проверяващите да установят откъде идват ментетата и кои магазини са заредили от „Братя Митеви“, за да бъдат ровени и те. Не е изключено от този склад да бъде разплетена мащабна организирана мрежа в цялата страна за предлагане на фалшиви козметични, почистващи и перилни препарати.
По предварителна информация глобите и наказателните постановления за установените нарушения се очаква да са в размер на хиляди левове. Отделно не е изключено да бъде потърсена и наказателна отговорност от собствениците на фирмата. Хубавото е, че ако се стигне до фалит, двамата братя Гришо и Миро могат да се преквалифицират във фотографи, тъй като има кой да ги научи на този занаят. Все пак младият Слави Митев вече се похвали с първи професионални снимки във фейсбук.
27.11.2018, 11:27 часа
11482 10
Коментари

Петър Димитров

28.11.2018, 09:46 часа
Всички запознати са наясно, че "Братя Митеви" все минават между капките-стокичка без документче, фалшива стока и т.н.

Тошо

27.11.2018, 14:40 часа
Еее разгеле. Аман от ментета и боклучиви стоки. Беше крайно време съответните органи да предприемат някакви мерки.

до Ceno

27.11.2018, 14:34 часа
Цене, (резачо на уши), научете се че вече в сивия сектор е опасно. Излезте "на светло", спазвайте правилата, плащайте данъци и няма да имате проблеми!

паоло коелйо

27.11.2018, 14:02 часа
"Гриша да ме хване за каиша"..Паоло Коелио

serafim

27.11.2018, 13:45 часа
Gri6aaa,GRI6AAAAA,u tiq mazi deka sa napivash s sekakvi piqnici,tam li brukash tiq preparate be

ceno

27.11.2018, 13:43 часа
topachite im se rejat ushite:)

niburo

27.11.2018, 13:38 часа
ah tiq merzavciii,lelq mi ima malko magazinche i zarejdashe nqkvi neshta ot tiq,kolko problemi imashe s tqhnata stoka ne moje da si predstavite

domakinq

27.11.2018, 13:36 часа
Samo bokluci prodavat. Nishto ne pazaruvam veche ot tqh.

анунак

27.11.2018, 13:27 часа
chudesno,kraino vreme beshe.lichno az nikoga ne sum pazaruval ot tezi inache tolko nelicepriqtni lichnosti,no sum chuval che stokata koqto prodavat e meko kazano bokluk,a otnoshenieto im kum klientite bilo na nivo dulbok provans

N

27.11.2018, 12:27 часа
Е, браво...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha