Разпадът продължава! Продават на търг автопарка на врачанската болница

Разпадът продължава! Продават на търг автопарка на врачанската болница Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха автопарка на врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“, научи агенция BulNews. 
Това на практика съвсем ще ликвидира лечебното заведение, което е затънало в огромни дългове не само към десетките си доставчици, но и към лекарите и служителите си.
Автопаркът обаче се продава само заради задължение към една софийска фирма, която не можела да чака повече лечебницата да й се издължи.
На търг са обявени не само служебните леки автомобили, собственост на болницата, но и линейките. Общият брой на автомобилите, сложени на тезгяха са 10.  
Продава се специален автомобил, който е с мобилен лекарски кабинет „Ситроен Джъмпер“ с всички екстри, като кабината му е оборудвана с места за пациенти, лекар и сестра, диван, бюра и шкафове за съхранение и други. Началната цена, от която започва наддаването за него, е 21 528 лева.
На търг е обявен и специален автомобил линейка „Фолксваген Транспортер“, оборудван за спешна помощ, за който наддаването стартира от 2 392.80 лева. Продава се и специален автомобил линейка „Фолксваген ЛТ 35“, носилка, оборудване за първа помощ, звукова и светлинна сигнализация за специален режим на движение. Наддаването за него стартира от 5 852 лева. На тезгяха е сложен и пътнически микробус „Ситроен Джъмпер“ с хладилна жабка и сигнализация за специален режим на движение, като цената му стартира от 8 311.20 лева.
Разпродава се и автобус „Форд Транзит“ с 15 места и стандартно ниво на оборудване. Началната цена, от която започва наддаването за него, е 5 272 лева.
В списъка с автопарка е и пътнически микробус „Мерцедес Вито“ с 9 места, стандартно ниво на оборудване и сигнализация за специален режим на движение. Наддаването за него стартира от 5 060 лева.
Продава се и товаропътнически микробус „Мерцедес Вито“ с 6 места, а цената за него започва от 2 188.80 лева.
Следващ в списъка за разпродажба е лек автомобил „Мицубиши Лансер“ комби, със специален режим на движение. Началната цена, от която започва наддаването за него, е 2 929.60 лева.
Продават се и лек автомобил „Пежо 308“, с начална цена от 7 370.40 лева и лек автомобил „Рено Меган“ със специален режим на движение, с начална цена от 2 682.40 лева.
Върху всички изброени автомобили има наложен запор, пояснява съдебният изпълнител.
Търгът ще се проведе на 29 януари от 10 часа в районния съд във Враца. 
С продажбата на специализираните автомобили съдбата на МБАЛ „Христо Ботев“ ще бъде решена много бързо, защото лечебницата няма да може да изпълнява основните си задължения. Въпреки уверенията от Министерството на здравеопазването, че се прави всичко възможно, за да се спаси лечебното заведение, до днес видими резултати няма, а положението от ден на ден става все по-плачевно.
 
06.12.2018, 08:40 часа
5379 1
Коментари

Врачанка

07.12.2018, 10:34 часа
Безобразие, къде е държавата, собственик на боницата. Набутват чрез търг, техниката в ръцете на частните болници! Само крадците прогресират на днешно време!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha