Разкритие на BulNews подлуди Македония, правителството се мъчи да тушира скандала

Разкритие на BulNews подлуди Македония, правителството се мъчи да тушира скандала Разкритието на агенция BulNews за отказа да се даде разрешение на самолета на българския бизнесмен Георги Бошнаков да кацне на летището в Скопие подлуди Македония.

Ексклузивно в BulNews! Разбилият се самолет искал да кацне в Скопие, но му отказали коридор заради Ципрас /снимки/

Железен източник от "Македонска навигация" (М-НАВ) съобщи ексклузивно пред репортер на медията ни часове след катастрофата на малкия самолет "Чесна П210Н", при която загина цялото семейство на Бошнаков, че му е бил отказан коридор за кацане, заради заминаването за Атина на официалната делегация, водена от премиера на Гърция Алексис Ципрас.
Вчера в 10.34 ч. скандалната новина бе публикувана в BulNews, след което бе разпространена от повечето български медии. Малко след това почти всички водещи македонски медии качиха новината, като дълго време при някои от тях тя дори бе водеща. На път е бил да избухне международен скандал, тъй като гостите от Гърция не са искали подобни изключителни мерки за сигурност, заради които българският пилот е бил принуден да продължи за София, въпреки лошото време и турболенцията.
Разкриването на скандалния факт доведе до опит той да бъде опроверган. "Македонска навигация" (М-НАВ) разпространи официално съобщение във връзка с информациите, че на българския самолет не му е било разрешено да кацне в Скопие. "Както беше казано вчера, 2 април 2019 година от страна на Г. Николче Тасески, председател на управителния съвет на М-НАВ АД Скопие, на пилота на самолета от типа "Чесна П210Н" му е било дадено одобрение за кацане на скопското летище, но все пак, той е премислил и е продължил пътя към София, след което се е разбил над Солунска глава", пише директорът на "Македонска навигация" Николче Тасевски.
Официалните македонски власти обаче не разпространиха запис с Георги Бошнаков, от който да се чуе за даденото разрешение, въпреки че часове по-рано пуснаха такъв с последните му думи, преди самолетът да изчезне от радарите. Нещо повече: в нито една македонска медия не се появи кога е излетял от Скопие Ципрас.
Часове, след като местните медии публикуваха новината на BulNews, цензурата се задейства и на повечето места тя бе премахната. Някои колеги първоначално публикуваха и опровержението на М-НАВ, но по-късно бяха принудени да премахнат и двете новини от сайтовете си. Очевидно правителството в Македония взе мерки скандалната новина да бъде „убита“, преди да е предизвикала дипломатически скандал с България и Гърция.
04.04.2019, 10:32 часа
5164 1
Коментари

Това е за FAA

04.04.2019, 10:47 часа
Бузов,изпрати това до NTSB и FAA.Ще им спечат македонските задници.Отказ за разрешение за кацане на самолет с проблем,е престъпление по всички правила.А в случая е и провокация!Това направо е за ФБР!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha