"Студена" източен за прикриване на 25 млн. лв. кражба от ремонт на Лилето Павлова, 159.3 млн. лв. е общата сметка на Пернишкия грабеж

"Студена" източен за прикриване на 25 млн. лв. кражба от ремонт на Лилето Павлова, 159.3 млн. лв. е общата сметка на Пернишкия грабеж Язовир „Студена“ е източен нарочно, за да бъде прикрита кражба на 25 000 000 лева от отпуснатите 32 млн. лв. европари за ремонта му, който се води за направен през 2016 – 2019 г., а парите – усвоени.
Тази информация бе получена по линия на Италия при посещението на премиера Конте, който се закани  неговият вътрешен министър да разследва далаверите с боклука у нас, но се интересува също и от тази история. Понеже замесената в скандала с източването на пернишкия язовир фирма е италианска, също както внасящите смет през Пристанище Варна. А на Ботуша, откъдето идва запазената марка Операция „Чисти ръце“, не се поплюват в борбата с мафията и корупцията.
Заради италианците и боклука им, а не заради източването на „Студена“ бившият екоминистър Нено Димов е зад решетките, което и Конте даде да се разбере при кратката си визита в София.
В Перник работата с ремонта на язовира, който е станал жизнено важен след земетресението от 6 по Рихтер през май 2012 г. и предизвиканите от него напуквания, отдавна се знае тази история, но местните и другите медии странно защо мълчат по нея. Не е случайно, че местните хора още на първия си митинг срещу водния режим и неговите причинители цитираха името на Лиляна Павлова и попитаха защо не е при Нено? Именно тя е министър, когато проектът е подписан с ясното съзнание, че вместо по подводен, ще бъде ремонтиран по традиционния начин, което е в пъти по-евтино. А „спестените“ пари ще отидат в нечии джобове.
В мрежата може да се намери и клипът, с който лично Павлова – пратена за вице на Европейската банка, през 2016 г. дава старт на проекта за ремонта на язовира и обещава, както той, така и загубите по ВиК на града да го превърнат в супер модерен пример. Както се оказва, загубите на вода по мрежата си остават 75%, а „Студена“ протича.
Именно казуса с подменения, за да бъде с 25 млн. по-евтин за изпълнителя, без да променя стойността си за данъкоплатеца ремонт обяснява доказаните в разследване на Валя Ахчиева 14 000 000 000 кубика вода, които са се „изпарили“ – източени са без документи, от язовир Студена. Стойността на водата е 27 000 000 лв.
Което прави общата загуба от подменения ремонт невероятните 52 000 000 лв.
Кметът на Перник, наричан в елита просто Станката, не успя да даде отговор къде са другите 32 млн.лв., които през ноември правителството обяви, че пуска за спешен ремонт на ВиК мрежата на града.
В момента се гради Пернишки поток – тръба, която да напълни за сметка на софийските абонати водопроводната мрежа в града, който да не пресъхне тотално. От 25 млн., стойността му вече скочи до 27,3 млн.лв. Към тях трябва да се добави сметката за количествата вода, които ще даде столицата – не по-малко от 8 млн.лв. за гражданите и поне 27 млн. за ново напълване на язовир „Студена“. Още поне 14 млн. лв. са загубите от продадена за стотинки, вместо на редовната потребителска цена вода за предприятията „Стомана“, ТЕЦ и „Топлофикация“ – последните две според прокуратурата са на Христо Ковачки.
Така общата цена на властовите „маневри“ с водата на Перник, вече струват на данъкоплатците 159 300 000 лв.
После да не се чудим защо в Брюксел ни викат „Приятели на корупцията“ вместо „Приятели на кохезията“, за което свидетелства „Гардиън“, и ще ни отрежат рязко еврофондовете, на база на присвояване от които е завъртяна и цялата водна драма на Перник./"19 минути"
17.02.2020, 16:43 часа
7489 1
Коментари

Задача за главанаци

17.02.2020, 18:22 часа
Сега поддръжниците на режима да пресметнат следното: Що Шайката от един язовир за 160 млн. краде 25 млн. колко е откраднала от "Санирането" където общата сметка беше 1 000 000 000 лв.??? Понеже и те и Той са прости да питат децата от 3-ти клас.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha