Само в BulNews! Лекари от болницата в Лом убиха кметицата на монтанско село /снимка/

Само в BulNews! Лекари от болницата в Лом убиха кметицата на монтанско село /снимка/ Лекарска небрежност е довела до смъртта на кметицата на монтанското село Игнатово Райка Горанова, научи агенция BulNews.
Почерненият съпруг на починалата Светослав Горанов пожела да сподели пред наш репортер всички подробности около трагедията.
До фаталната развръзка се е стигнало, след като на 14 февруари Райка се е почувствала зле и е отишла в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ в Лом.
След като е била прегледана от д-р Мая Господинова, жената е отпратена с диагноза камък в жлъчката и рецепта с предписани лекарства.
59-годишната Райка Горанова се е прибрала в дома си в Игнатово, но не след дълго състоянието ѝ се е влошило и тя е вдигала температура. Дъщеря ѝ веднага я е завела отново в ломската болница.
Там кметицата на Игнатово е била прегледана този път от д-р Илиян Симеонов, специалист по Гастроентерология. Лекарят е констатирал остър апендицит и е хоспитализирал пациентката.
Райка Горанова е държана часове наред преди да бъде въведена в операционната зала. От медицинския персонал не са давали никаква информация за състоянието на жената на нейните близки.
По думите на Светослав Горанов, лекарите не са предприели необходимите действия своевременно, което е довело до влошаване на състоянието на съпругата му.
Едва на следващия ден кметицата от Игнатово е откарана в МВР болницата в София, където два дни медиците са се борили за живота ѝ.
За съжаление обаче техните усилия не дали резултат и жената умира.
Назначена е аутопсия, резултатите от която се очакват в рамките на 1 месец.
Скърбящият съпруг на починалата сподели, че иска трагичната смърт на Райка да се разгласи, за да могат повече хора да научат за нередностите, които се случват в ломската болница.
Светослав Горанов твърди, че това е пореден случай на небрежност от страна на лекарите в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“.
Цялото село е потресено от загубата на кметицата. По думите на съселяните на Райка, тя е била кметица за пример и невероятен човек. 
Безутешният съпруг е твърдо решен да търси правата си по съдебен ред, но не за обезщетение, а за да може виновниците за смъртта на съпругата му да си получат заслуженото.
21.02.2020, 15:00 часа
33242 3
Коментари

Ужас

22.02.2020, 10:50 часа
Държали я часове докато я вкарали в операционната ами Дофторете са чакали парички да им се дадът нали все не са се наситили на пари, така и аз преди години от един апендикс щях да си замина, държаха ме до последно докато се спука.Бог да прости жената

Митето

21.02.2020, 19:21 часа
Ломската боница от години е източвана от партийни кръгове с годините нещата се замазват. Съответно дори да има проверка ще докажат че в болницата всичкото е наред(все пак трябва да се източва още...) докато несъсипят тоя град и неостанат 5к души....

Близък на семейството

21.02.2020, 18:17 часа
Райка е оперирана в Лом от апендицит като са срязали феморална артерия на крака.Не са могли да я възстановят и така се получава тромб. Транспортирана е със закъснение в МВР болница- София, получавайки некроза на червата.Чисто убийство.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha