Полицейска операция в ТЕЦ "Бобов дол", проверяват товари

Полицейска операция в ТЕЦ "Бобов дол", проверяват товари Тече проверка за превозвачите на товари, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ "Бобов дол". Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.
"След срещата с главния прокурор в Бобов дол и сигналите, които дадоха гражданите, тече полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата и по отношение на превози на товари на транспортните фирми, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ-а", каза пред журналисти в парламента Младен Маринов.
Той припомни, че средата на януари ръководството на прокуратурата извърши проверка, която установи нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. 
"Вследствие на това беше задържан със заповед за 24 часа управителят на ТЕЦ-а, впоследствие прокуратурата му повдигна обвинение. Беше взета мярка „парична гаранция“. Продължаваме с разследването", посочи Маринов.
Попитан дали в МВР е имало информация за готвен пуч срещу правителството в сряда, министърът коментира, че при такива мероприятия се получава най-разнородна информация, включително за лица, които искат да предизвикат някакво напрежение. Маринов подчерта, че МВР взима мерки и ще продължи да следи ситуацията и с оглед на утрешното мероприятие Луковмарш.
Вътрешният министър бе категоричен, че заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова, с която забранява за Луковмарш, ще бъде спазена. 
По повод информация за самолет с чужденци, които идват за Луковмарш, Младен Маринов добави, че има комуникация с партньорите, които извършват своите проверки. 
Той бе категоричен, че няма сигнали от испанските служби за разследване на премиера Бойко Борисов.
"Нямаме информация, по официалните канали няма такива запитвания", каза Маринов.
21.02.2020, 16:35 часа
837 1
Коментари

Пустиняко

21.02.2020, 20:29 часа
Ялате и къде Бели Извор, че у окръга народа мре от ракови заболявания повече от колко у Китай от коронавируса.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha