Извънредно! Откриха втори заразен с COVID-19 във Врачанско, вижте къде живее той

Извънредно! Откриха втори заразен с COVID-19 във Врачанско, вижте къде живее той Има втори заразен с коронавирус във Врачанско, научи ексклузивно агенция BulNews.
Преди минути с PCR тест беше отчетен положителен резултат за COVID-19 от Националната референтна лаборатория в София при изследване на пробата на 77-годишна жена. Тя е без пневмония и няма оплаквания, но има придружаващи заболявания.
Това е майката на мъжа, който в събота беше обявен от Щаба като първия заразен с коронавирус във врачанска област. Същият ден екип на РЗИ във Враца незабавно взе проба от майка му, която е била контакна с него на първа линия. Другите четирима, които са контактували с болния, са поставени под домашна изолация.
57-годишният мъж и майка му живеят във врачанския квартал „Бистрец“.
На този етап двамата са в добро здравословно състояние и са под домашна карантина. Лекари следят ежедневно как се развива болестта и при влошаване ще бъдат незабавно транспортирани към болница.
Очаква се новината на BulNews да бъде потвърдена официално от ген. Мутафчийски утре на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.
06.04.2020, 20:00 часа
11767 1
Коментари

тъпак!

07.04.2020, 08:46 часа
За какво се е довлякъл? Да зарази майка си и роднини и близки?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha