Потвърдените случаи на коронавирус във Врачанско са 16, от Областна администрация свикаха извънредно заседание

Потвърдените случаи на коронавирус във Врачанско са 16, от Областна администрация свикаха извънредно заседание От Областна администрация във Враца излязоха с подробности за разпространението на COVID-19 на извънредна пресконференция, проведена днес. 
Потвърдените случаи на коронавирусна инфекция във Врачанско са 16, съобщи директорът на РЗИ д-р Кети Ценова. Във Враца заболелите с COVID-19 са 6, в Бяла Слатина – 3, в Мизия – 1, в Оряхово – 4, в Козлодуй – 1 и в Криводол – 1. 
От тях 6 души са били хоспитализирани, като трима от тях са пациенти на Специализирана болница по пневмо-фтизиатрични заболявания в областния център, а другите трима са били настанени в козлодуйската болница. 
Към момента двама заболели от Враца са на домашно лечение, като състоянието им се следи ежедневно от здравните власти. Те са се заразили от настанените в МБАЛ „Христо Ботев“ възрастни хора от село Гара Орешец. 
Неврологичното отделение на козлодуйската болница остава под карантина заради възрастната пациентка от оряховското село Селановци, която е била инфектирана и е била лекувана в отделението, съобщи директорът на РЗИ във Враца д-р Кети Ценова . Под изолацията остава и придружителката на пациентката. 
Броят на излекуваните на територията на областта е 12, допълниха от здравните власти. 
Заболелите медицински лица във Врачанско са 2. 
От началото на пандемията от РЗИ са направили 1 036 проби за наличието на заразата, изпратени до Националната референтна лаборатория. В момента се очакват показанията на 8 проби. Под карантина за периода са поставени общо 3 615 души, а в момента изолираните в домашни условия са 357. 
Директорът на РЗИ Кети Ценова съобщи, че област Враца е с ниско разпространение на коронавирус. 
На територията на областта има 1 вирусолог, 2-ма епидемолози и 3-ма инфекционисти. 
Продължава и контролът на здравните власти на ГКПП Оряхово.
Областният управител Малина Николова апелира да се спазват правилата и противоепидемичните мерки, за да запазим ниския брой на заразени в областта. 
11.06.2020, 12:29 часа
7552 2
Коментари

саня

11.06.2020, 22:11 часа
мамин убавец

саня

11.06.2020, 22:08 часа
Като гледан маската на дзурлата на Комитски е най-хубава.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha