Помощ, крадци! „Конкурент“ хареса снимка на BulNews и си я плесна в сайта, Гошо Синдика зачеркна закона /доказателство/

Помощ, крадци! „Конкурент“ хареса снимка на BulNews и си я плесна в сайта, Гошо Синдика зачеркна закона /доказателство/ Вчера главният редактор на фалиралият врачански всекидневник „Конкурент“ - Георги Александров, известен и като Гошо Синдика, погази закона и извърши кражба от агенция BulNews.
В неделя сайтът на умиращия седмичник публикува информация за убиеца на Андрея от Галиче и поради липса в публичното пространство на негова снимка, направи най-лесното – открадна от нашата медия единствения популярен кадър на Аксел Олеков. Не го е спряло дори логото върху снимката, което доказва чия собственост е тя. Върху него е поставен надписа „КОНКУРЕНТ“, но той не е успял да скрие престъплението.
Кражбата е посегателство върху интелектуална собственост на BulNews и грубо нарушение на закона за авторските права. По тази причина ние ще изчакаме дали снимката ще бъде свалена и извършителят на престъплението ще се извини публично, и след това ще предприемем мерки по защитата на нашите права.
Незабавно ще бъде сезирана и Комисията по журналистическа етика към СБЖ, откъдето са длъжни да вземат отношение по този пиратски акт.
Логото върху нашите снимки се поставя именно заради Гошо Синдика и кореспондентът на „24 часа“ за Врачанско Валери Ведов, които редовно правят опити да използват снимки на BulNews за свои публикации. Въпреки това двамата полагат неистови усилия и изрязват части от кадрите, като така се надяват да скрият кражбите си.
Очевидно тежкото финансово състояние на „Конкурент“ е довело и до дефицит на морал в личността на главния редактор Гошо Синдика, и това е видно от професионалното му поведение. Дребничкият журналист обича да се дуе, че е първоизточник на всички новини на земята, но всъщност е селски тарикат, който живее с илюзията, че е някакъв фактор. Еми, не е…
29.06.2020, 10:17 часа
4557 1
Коментари

Кражба

02.07.2020, 22:31 часа
Г-н Бузов, Тяхното заглавие е " Изправят пред Темида убиеца на ,,,,,,,,,,,," Дали няма и вие да ги изправите пред Темида за кражба на интелектуална собственост?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha